Boken på vent #6

Som vanlig om tirsdagen har Beathes Bokhylle Boken på vent. Min ventende bok denne uken er Drageløperen, av Khaled Hosseini.

20130723-160911.jpg

Dette skriver forlaget om boken:
Tolv år gamle Amir ønsker av hele sitt hjerte å vinne den årlige drageturneringen og dermed sin fars anerkjennelse. Den alltid så trofaste vennen Hassan lover å hjelpe Amir. Han er tjenerens sønn og tilhører en diskriminert folkegruppe, mens Amir er en privilegert gutt fra en velstående pashtunerfamilie. Likevel misunner Amir Hassans naturlige mot og ikke minst plassen i farens hjerte. Hassan og Amir er begge morløse, de har vokst opp sammen og utgjør et formidabelt par dragekjempere. Dette året, vinteren 1975, kan den prestisjetunge seieren i drageturneringen være innen rekkevidde.
Men noe forferdelig skjer på turneringsdagen, og Amir gjør valg som gjør at han mister sin beste venn.
Etter den sovjetiske invasjonen flykter Amir og faren til USA, og først mange år etter vender Amir tilbake til et krigsherjet og talibanstyrt Afghanistan. Kanskje er dette hans sjanse til å gjøre opp for seg.

Flere bøker på vent.

12 thoughts on “Boken på vent #6

  1. Leste den for en del år siden og husker den godt den dag i dag. Så gled deg. Det er en nydelig og trist bok. Man blir veldig vemodig av å lese den 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s