Boken på vent #7

Det er tirsdag og tid for Boken på vent hos Beathes Bokhylle. Jeg var på loppermarked på lørdag, og fikk tak i flere fine skatter. En av disse var Arabiske netter av nobelprisvinneren Naguib Mahfouz.  Den er gitt ut på Pax Forlag i 1982. Fra baksiden av boken:

Arabiske netter viser en ny og overraskende side av nobelprisvinneren Naguib Mahfouz’ store forfatterskap. Her griper han tilbake til den arabiske kulturens klassiske verk Tusen og én natt. Vi møter både sultan Shahrayar, den vakre Shahrazad, Sindbad og Aladdin og mange andre kjente skikkelser – deriblant flere ustyrlige jinner. 

Handlingen er lagt til en arabisk by i middelalderen, med sultanen og hans hoff, et sjikt med mektige og rike handelsmenn, og en stor gruppe fattige håndverkere. Gode og onde ånder griper inn hele tiden og gir livet og døden ny retning.

Naguib Mahfouz lar det fantastiske og eventyrlige slippe løs i denne boka. Samtidig vil den oppmerksomme leser merke en skarp kritikk av samfunnsforhold i Mahfouz’ egen samtid.

2013-07-30 08.41.10

Fallt pladask for dette nydelige omslaget.

Også leste jeg på baksiden, og fallt pladask en gang til.

Også leste jeg på baksiden, og fallt pladask en gang til.

 

12 thoughts on “Boken på vent #7

  1. Trodde dette var en gammel klassiker, men 1982 er jo ikke så forsvinnende lenge siden. Håper du liker innholdet like godt som coveret, lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s