Nytt i hylla #6

Jeg har fått meg en fin ny bok. Og nei, den bryter ikke med kjøpestoppen min, for jeg fikk den av jobben 🙂 Boken det er snakk om heter Rom for musikk og er laget i forbindelse med det nye konserthuset i Stavanger. Den handler om arkitektur og musikk i Europa og Stavanger. Fra bokens bakside:

20130914-101258.jpgRom for musikk er en arkitektur- og musikkhistorisk vandring fra kjente konserthus i Europa og Norge til Stavanger og byens nye konserthus. Boken favner bredt i både tid og rom, og formidler kunnskap om musikkarenaer i videste forstand. Dette er den inspirerende fortellingen om hva Stavanger konserthus byr på av mulighet for kunstnerisk utfoldelse og vekst, men også en bok som beskriver Bjergsted kulturpark og ambisjonene om å skape et nasjonalt kraftsenter for musikk og kunst. Her får du presentert det politiske forspillet, og hvordan en sterk lokal dugnadsånd bidro til å reise 120 millioner private kroner til delfinansieringen av bygget. Vi får dokumentert prossessen fra ide til ferdig bygg, og presentert et konserthus i bruk.

Rom for musikk setter Stavanger konserthus inn i en større europeisk, nasjonal og lokal kontekst. Stavangers nye storstue er på den ene siden et velstandstegn som reflekterer en stridsånd, og på den andre siden et resultat av en bys økonomiske utvikling som en knapt har sett maken til.

Jeg har så vidt bladd igjennom boken, og den er spekket full av flotte fotografier og det som ser ut til å være interessant lesing. Boken er delt inn i tre deler, som er skrevet av hver sin forfatter, Ulf Grønvold, Gunnar M. Roalkvam og Sigmund Jensen. Man får musikkhistorie fra Europa og i Norge og Stavanger, som til slutt ender opp i byggingen av det nye konserthuset og om musikklivet i Bjergsted kulturpark. Jeg finner jo selvsagt denne boken veldig interessant, da jeg holder til i Bjergsted kulturpark både som ansatt og student for tiden. Jeg kommer nok ikke til å lese denne boken fra perm til perm da, men ha den mer som en form for opplagsverk. Boken er utgitt av Wigestrand forlag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s