Bokomtale: Odinsbarn

Tenk deg å mangle noe alle andre har. Noe som beviser at du hører til i denne verden. Noe så viktig, at uten det, er du ingen. En pest. En myte. Et menneske…

Odinsbarn er første boken i serien Ravneringene, skrevet av Siri Pettersen. Den handler om Hirka, som er 15 vintre gammel. Hun er alt annet enn normal, hun er nemlig et menneske. Hun har levd hele livet sitt i Ymslanda, siden hun kom hit gjennom en steinsirkel som nyfødt. Den gang fant hennes far henne, og tok vare på henne, med en løgn om at ulvene tok halen hennes når hun var nyfødt. Men far er ikke far, og han ofrer til slutt livet sitt for at Hirka skal få leve sitt.

Det nærmer seg nemlig Ritet, som alle femtenåringer må igjennom, for å bli beskyttet av Seeren, og kanskje til å med bli tatt opp i Rådets skoler. Alle gleder seg til Ritet bortsett fra Hirka, som er livredd for at Rådet skal finne ut hva hun er. Råta. Et Odinsbarn.

Men ingenting er som det virker. Er alt bare bygd opp rundt en løgn? Sammen med Rime legger Hirka ut på flukt fra alt som er kjent.

odinsbarn

Forfatter: Siri Pettersen
Forlag: Gyldendal
Utgitt: 2013
Kilde: Bok lånt på biblioteket

Det er vel ikke egentlig vits å skrive hvor bra denne boken var. Alle andre har jo gjort det allerede. Bokbloggosfæren har vrimlet med omtaler og anmeldelser av  Odinsbarn de siste ukene, og jeg har enda til gode å lese en negativ.

Odinsbarn er en godt skrevet ungdomsroman i sjangeren fantasy. Du blir slukt inn i handlingen med en gang og blir der som paralysert til det er slutt. Og slutten – fyssjom! Nå klare jeg nesten ikke å vente til neste bok kommer ut, jeg MÅ jo bare vite fortsettelsen. Og det er vel det som kjennetegner en god slutt, er det ikke?

10 tanker på “Bokomtale: Odinsbarn

  1. Morsom og godt skrevet omtale! Og du har rett; en bra slutt på ei bok som skal få oppfølger, er at man ikke vil annet enn å lese resten; akkurat slik er det her!
    Det blir skikkelig spennende å finne ut hva som møter Hirka framover ;o)

  2. Tilbaketråkk: Top ten tuesday: Books read in 2013 | Lesehesten

  3. Tilbaketråkk: Odinsbarn – Siri Pettersen | Lattermilds bokblogg

  4. Tilbaketråkk: En smakebit på søndag: Råta | Lesehesten

  5. Tilbaketråkk: Odinsbarn – Siri Pettersen | Julies bokbabbel - litteratur og småprat

  6. Tilbaketråkk: Bokomtale: Råta | Lesehesten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s