Bokomtale: Porselenspiken

porselenspikenForfatter: Gunn Marit Nisja
Forlag: Juritzen
Utgitt: 2013
Kilde: Lånt på biblioteket

To kvinner, to generasjoner og to helt ulike kvinneskjebner som begge søker noe bedre. Men kan vi styre livene våre, eller er det livet som styrer oss?

Kristin er i slutten av tredveårene, og til morens skuffelse fremdeles singel og uten barn. Hun oppfyller sin livsdrøm og åpner eget spisested, kafeen «Små Gryter» på Åndalsnes. Om kvelden etter åpningsdagen banker Marta på døra. Hun er nitten år, ute etter jobb, og det skal vise seg at hun er eksnarkoman. Hun sliter med en vond barndom og en narkogjeld som raskt må betales.

Kristin er odelsjente, og når faren brått går bort, forventes det at hun skal komme hjem og ta over gårdsdriften. Kan man svikte familien og følge sin egen vilje? Når hun blir kjent med Martas historie, får hun nytt perspektiv på sin egen. (Kilde: Juritzen Forlag)

Porselenspiken er en fin historie og får deg til tider til å tenke. Helt ærlig er det ikke min favorittsjanger, så for meg ble boken litt kjedelig og mer pliktlesing mot slutten. Den manglet liksom det spennende høydepunktet som gjør at du bare MÅ lese videre og knapt klarer å legge boken fra deg de siste femti til hundre sidene. Men som sagt, det er ikke min sjanger, og for de som liker sjangeren vil jeg tro dette er en bra bok.

One thought on “Bokomtale: Porselenspiken

  1. Tilbaketråkk: Desember – en oppsummering | Lesehesten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s