Bokomtale: Råta

råtaForfatter: Siri Pettersen
Forlag: Gyldendal
Utgitt: 2014
Kilde: Leseeksemplar

Hirka er strandet i en døende verden, dratt mellom menneskejegere, likfødte og lengselen etter Rime, vennen hun ville gitt alt for å se igjen. I vår urbane virkelighet er hun fritt vilt. Men kampen for å overleve blekner mot det som kommer, når hun innser hvem hun er. Kilden til råta har tørstet etter frihet i tusen år. En frihet bare Hirka kan gi. (Kilde: Goodreads)

Råta er andre bok i den kritikerroste serien Ravneringene skrevet av Siri Pettersen. Jeg var mildt sagt overbegeistret over den første boken, Odinsbarn, og var veldig spent på hvordan Pettersen hadde tenkt å følge den opp. Man kan vel si den sånn at jeg ikke akkurat ble skuffet, så langt der ifra. Råta er spennende fra start til slutt. Den er veldig overraskende, og ikke slik jeg ville sett for meg fortsettelsen på Ravneringene, men bare mye, mye bedre.

råta

Så er du en av de treige som ikke har lest denne enda? Eller er du kanskje enda treigere og har ikke lest Odinsbarn engang? Da befaler jeg deg herved å ta turen til bokhandleren eller biblioteket og skaffe deg disse med en gang. Det er kanskje ungdomsfantasy, men vi har alle et lite barn inni oss som lengter etter å lese disse bøkene. Odinsbarn og Råta er forresten supre julegaver å gi bort også 🙂

1 tanke på “Bokomtale: Råta

  1. Tilbaketråkk: En smakebit på søndag: The Graveyard Book | Lesehesten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s