Bokomtale: The Graveyard Book

the graveyard bookForfatter: Neil Gaiman
Innleser: Neil Gaiman
Utgitt: 2008
Forlag: Harper Children’s
Kilde: Lydbok, kjøpt, 7 timer og 47 minutter

Om boken
Etter at Nobody Owens’ familie blir drept når han er liten blir han adoptert av Mr. og Mrs. Owens. De er kanskje ikke de vanligste adopsjonsforeldrene, de er nemlig spøkelser, og Nobody, eller Bod, som han kalles, vokser opp på en kirkegård. Han har en verge, Silus, som passer på at han har mat og klær og får opplæring. Men Jack, mannen som drepte Bods familie, vil ikke gi seg før han får tak i Bod også. Bod er bare trygg så lenge han blir på kirkegården. Men det kan skje mye rart på en kirkegård…

Hva synes jeg?
Søte, søte boken! Dette var noe for seg selv. Mitt første møte med forfatteren Neil Gaiman og han skuffer ikke. Han har en egen måte å bruke språket på som gjør det fantastisk å lese denne boken. Det er forresten Gaiman selv som er innleser på lydboken så man får virkelig hørt historien akkurat slik han ønsker å fortelle den. Han har også en veldig behagelig stemme å lytte til.

Boken er bygd opp i få, relativt lange kapitler. Man får en historie av Bods liv i hvert kapittel, men det er likevel en sammenhengende historie gjennom hele boken. I starten og i mellom hvert kapittel spilles det musikk, noe som skaper ekstra stemning og hjelper til å dele boken opp i de ulike delene den består av – jeg liker det!

Denne boken anbefales på det sterkeste!

2 thoughts on “Bokomtale: The Graveyard Book

  1. Dette er en av mine absolutte favorittbøker. Men så har jeg en egen svakhet for alt hva Neil Gaiman skriver 🙂 Så fint at du også likte den!

  2. Tilbaketråkk: Smakebit – The Ocean at the End of the Lane | Lesehesten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s