En smakebit på søndag: The Bone Season

I helgen har jeg lest ferdig to bøker: De usynlige av Roy Jacobsen og Shoppingfri av Irina Lee. Begge kommer det omtaler om i løpet av neste uke. Idag starter jeg på The Bone Season av Samantha Shannon som jeg er veldig spent på. Søkte opp om de hadde denne på biblioteket, men de hadde den bare på norsk, så da kjøpte jeg den på iPaden istedenfor. Jeg foretrekker å lese engelske bøker på originalspråket. Det er forresten sinnsykt stor forskjell på hva bøkene der koster på originalspråk vs. oversatt. Den engelske versjonen som jeg kjøpte koster nemlig 69 kroner, mens Drømmegjengeren, den norske versjonen av boka, koster 199 kroner! Oversetteren skal vel ha litt betalt, men ærlig talt, det er en fryktelig stor prisforskjell altså. 

Uansett, siden jeg starter på boka idag, så kommer det en smakebit fra, ja, du gjettet riktig, starten av boka:

the bone seasonI like to imagine there were more of us in the beginning. Not many, I suppose. But more than there are now.

We are the minority the world does not accept. Not outside of fantasy, and even thats’s blacklisted. We look like everyone else. Sometimes we act like everyone else. In many ways, we are like everyone else. We are everywhere, on every street. We live in a way you might consider normal, provided you don’t look too hard.

Not all of us know what we are. Some of us die without ever knowing, and we never get caught. But we’re out here.

Trust me.

Forresten står det et sitat av Charlotte Brontë på en av de første sidene, og det var så fint, så jeg må bare dele det med dere:

Besides this earth, and besides the race of men, there is an invisible world and a kingdom of spirits: that world is round us, for it is everywhere.

Etter å ha lest starten av The Bone Season får jeg følelsen av at Samantha Shannon bruker dette sitatet til å få en annen betydning enn det man først tenker når man leser det, og slike forfattere, som kan vri ting til å få betydninger du kanskje ikke hadde tenkt på før, de liker jeg. Men nå har jeg bare lest de to første sidene, så jeg skal ikke glede meg for mye, da kan det jo hende jeg blir skuffet 😛

Inne hos Flukten fra virkeligheten kan du lese flere smakebiter fra bokbloggerne. Ha en fin søndag 🙂

16 thoughts on “En smakebit på søndag: The Bone Season

  1. Ja, hun Charlotte kan få sagt det. Minnet meg på at jeg er medlem av Norsk Spiritualistkirke, tenk å ha glemt noe sånt. Er absolutt ikke aktiv medlem som du skjønner, men ble grundig overbevist at HumanEtisk forbund ikke var meg lenger.
    Jeg har også lest Shoppingfri, og har nå forbereder jeg meg til å starte et nytt og spennende liv over nyttår 🙂 Gleder meg til å lese omtalen din!

  2. Jeg har lest begynnelsen av denne boka. Skal lese resten men ble stopp en liten stund. Var på biblioteket og der fant jeg en annen bok som jeg har ventet på lenge, så jeg måtte lese den først he he 🙂 Likte begynnelsen av denne boka i hvert fall, håper jeg liker resten av boka også 🙂

  3. Jeg er helt enig med deg angående prisforskjellen! Den eneste grunnen til at jeg leser så mye på engelsk er for å spare penger! Haha 🙂 Men amazon og bookdepository har så gode salg at jeg sikkert ender opp med å kjøpe så mye at jeg ikke egentlig sparer penger likevel 😛 Super og spennende smakebit og nydelig sitat 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s