2013 – en oppsummering

Vi er kommet til årets siste dag, og med det passer det seg fint med en oppsummering av året som gikk. Den aller størst begivenheten her på bloggen var vel at den ble startet. Den 11. juni 2013 postet jeg mitt første innlegg på bloggen.

Grunnen til at denne bloggen ble startet var at jeg ønsket å holde styr på bøkene jeg hadde lest. Ikke ante jeg at det fantes så utrolig mange andre bokblogger i landet, og de siste månedene har vært en fantasisk reise i bokblogglandia. Den siste tiden har jeg også beveget meg litt utover Norges landegrenser, og om jeg syntes det fantes mange norske bokblogger, så er det ingenting i forhold til hvor mange engelske bokblogger det finnes – det er jo et helt hav!

Og det gjør meg så glad, for da føler jeg meg ikke så alene med å være en bokelsker. Sånn bortsett fra at jeg hadde en farfar som samlet på bøker, så er jeg stort sett den eneste i familien min og blandt mine venner som elsker å lese. De andre leser en bok nå og da, men skjønner ikke helt at jeg synes det er helt ok (faktisk mer enn ok) å sitte alene hjemme en lørdagskveld og bare lese bok. Så altså – jeg elsker bokblogglandia, og har kommet for å bli. Men, tilbake til oppsummeringen:

 • Jeg har lest 46 bøker i 2013. Jeg skulle ønske det var mer, men en travel høst satte en liten stopper for lesingen.
 • Jeg leste tre klassikere: The Great GatsbyTo kill a mockingbird og Pride and Prejudice. Det likte jeg kjempegodt, og neste år kommer jeg til å lese flere klassikere.
 • Jeg har lest 17 bøker på iPad.
 • Jeg har lest 19 bøker på engelsk.
 • Jeg har hørt to bøker som lydbok – det likte jeg ikke noe særlig.
 • 15 av bøkene jeg har lest har jeg lånt, på biblioteket og av andre.
 • 18 av forfatterne jeg har lest er/var kvinner.
 • 13 av de leste forfatterne er/var menn.

Lesemål for 2013
Jeg oppnådde mitt mål om å lese 40 bøker i 2013, og slo faktsik målet mitt med seks bøker.

Lesemål for 2014
Jeg setter meg et mål om å lese 52 bøker neste år. Altså et gjennomsnitt på én bok per uke. Jeg håper egentlig å få lest mer enn det, men jeg skal begynne å lese pedagogikk til høsten, så det gjelder vel å være realistisk 😉 Jeg har tenkt å lese bøker fra shortlisten til Bokbloggerprisen, nye norske bøker, klassikere, flere novellesamlinger og noe (mye) fantasy og YA.

Utfordringer
Jeg har meldt meg på en utfordring neste år, nemlig Back to the Classics 2014Det blir min første utfordring og jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på den. Å lese flere klassikere er nemlig noe jeg lenge har hatt lyst til å gjøre. Vil du også være med på denne utfordringen, kan du melde deg på her.

Da gjenstår det bare for meg å si takk for det gamle, og ønske deg et riktig godt nytt leseår i 2014 🙂

5 thoughts on “2013 – en oppsummering

 1. Ser du leser flere engelske bøker enn de fleste. Flott oppsummering, du nådde jo målene dine jo! Det har vært kjekt å finne deg her i den store bloggverden, og gleder meg til å følge deg inn i 2014. Lykke til med det du har på planen, og riktig godt nytt år!

 2. Fin oppsummering! Velkommen til bokbloggverdenen forresten (på etterskudd), du er absolutt ikke alene, nei. 🙂 Pride and Prejudice er en veldig flott bok, en jeg kommer til å lese igjen ved en senere anledning også. Lykke til med målet for neste år, ønsker deg et riktig godt bokår! 🙂

 3. Lykke til med spennende mål! Jeg begynte å lese klassikere for alvor i 2012. Det ble en udelt positiv opplevelse. Har også lest mye mer norsk i 2013 enn noen gang tidligere. Også det ble en stor suksess. Nå får jeg klore ned noen mål for 2014 etterhvert. Det er kjekt å ha noe å strekke seg etter og utfordre seg selv. Ellers har ihvertfall jeg lett for å havne i samme tralten som alltid 🙂

 4. Har også «oppdaga» klassikarar i år, og har lese Jane Austen, Virginia Wolf og Charlotte Bronte. Det blir spennande å følge med på klassikarane du skal lese det kommande året, og få med seg litt tips på bloggen din:) Godt nyttår!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s